Blog

9è Informe de farmacovigilància sobre les vacunes COVID-19

12:12 21 octubre en Notícia destacada, Notícies

Data de publicació: 20 d'octubre de 2021

En aquest informe s'actualitza la informació sobre els següents assumptes de seguretat:

  • Comirnaty (BioNTech/Pfizer): s'han identificat com a possibles reaccions adverses les següents: eritema multiforme, parestèsies/hipoestèsies, astènia, letargia, disminució de l'apetit i sudoració nocturna. Després de l'avaluació de la informació disponible, s'ha conclòs que no pot establir-se una relació causal entre l'administració d'aquesta vacuna i l'aparició de glomerulonefritis/síndrome nefròtica, ni de trastorns menstruals.
  • Spikevax (Moderna): s'ha identificat com a possible reacció adversa l'eritema multiforme. Després de l'avaluació de la informació disponible, s'ha conclòs que no pot establir-se una relació causal entre l'administració d'aquesta vacuna i l'aparició de glomerulonefritis/síndrome nefròtica, ni de trastorns menstruals.
  • Vaxzevria (AstraZeneca): s'ha identificat com a possible reacció adversa la trombocitopènia immune.
  • COVID-19 Vaccine Janssen: s'han identificat com a possibles reaccions adverses la trombocitopènia immune, el tromboembolisme venós i la mielitis transversa.

Elaborat per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). Descarrega-ho AQUÍ