Blog

Alba Carrero, doctora en Infermeria: «Cal anar cap a un model de cures a la gent gran més centrat en les persones i lliure de contencions físiques»

17:16 10 agost en Notícia destacada, Notícies

Alba Carrero, doctora en Infermeria, ha presentat recentment la seva tesi doctoral “La cultura de la contenció física en el pacient geriàtric: perspectiva dels professionals sanitaris dels hospitals d'atenció intermèdia a Mallorca”, en la qual analitza com veuen els sanitaris l'ús d'aquestes contencions, que generalment s'utilitzen com un dispositiu que s'entén de seguretat per al propi pacient, especialment per a evitar caigudes. En la seva tesi Carrero ha estudiat quin és discurs dels professionals sobre aquesta pràctica, i recull l'evidència que la desaconsella així com les alternatives que proposen els estudis per a avançar cap a la seva retirada: canviar el model de cures, la manera de veure a les persones majors per a saber què els porta a aixecar-se, a desorientar-se i ajudar-lo tractant aquesta causa.

Salut i Força ha entrevistat a Alba per a conèixer més sobre les conclusions de la seva tesi doctoral. Llegeix l'entrevista completa AQUÍ

La recerca ha comptat amb el suport econòmic del COIBA a través de les Ajudes a Projectes de Recerca, que tenen l'objectiu de fomentar la recerca infermera per a permetre que aquest col·lectiu i altres professionals de la salut desenvolupin una pràctica professional i una presa de decisions basades en la millor evidència científica. Més informació, AQUÍ.