Blog

El Coiba i la AECC signen un acord per a col·laborar en la protecció de la salut i la lluita contra el càncer

12:26 09 gener en Notícies

Amdues institucions es comprometen a dur a terme iniciatives que afavoreixin una atenció integral i multidisciplinària per als pacients de càncer i les seves famílies

 

La Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (Coiba), Maria José Sastre i el President de la Junta Provincial de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a Balears, Javier Cortés, han signat avui un conveni marc per tal de regular la col·laboració entre les dues institucions en relació a la lluita contra el càncer. Mitjançant aquest acord, el Coiba i l’AECC es comprometen a desenvolupar una sèrie de mesures encaminades a protegir la salut i la qualitat de vida de la població, especialment per a garantir que les persones afectades pel càncer, pacients i familiars, tenguin dins el sistema públic de salut, una atenció integral i multidisciplinar que cobreixi totes les seves necessitats. Entre els principals compromisos adquirits en destaquen: • Promoure conjuntament, entre els professionals col·legiats del COIBA, accions dirigides a la difusió de la cartera de serveis que l’AECC com ara: atenció psicològica, suport social, ajudes econòmiques, cessió material ortoprotètic, fisioteràpia, logopèdia, activitats de benestar físic i emocional dirigides a pacients i familiars oncològics, de les quals es pot beneficiar de manera gratuïta qualsevol persona que compleixi els criteris establerts per l’AECC per a la prestació dels serveis. • Desenvolupar conjuntament entre els col·legiats les campanyes i iniciatives de promoció de la salut proposades per l’AECC. Entre els quals destaca actualment el programa de prevenció saludable La teva salut és el primer. • Realitzar activitats conjuntes tendents a millorar la formació i les competències dels col·legiats del COIBA i de la població general en matèria de càncer i la realització d'estudis, informes, dictàmens, estadístiques i qualsevol altra activitat relacionada amb les finalitats anteriors que siguin d'interès comú. En finalitzar la signatura, la Presidenta del Coiba, Maria José Sastre, ha manifestat que “per a les infermeres de Balears és molt positiu establir vincles de col·laboració amb entitats com l’AECC, ja que les infermeres són les professionals que acompanyen les persones amb càncer i els seus familiars durant tot el procés i aquest conveni suposa una important passa cap a la millora de l’atenció a les persones afectades de càncer i, per descomptat, les seves famílies”. Per la seva banda, el President de l’AECC a Balears, Javier Cortés, ha declarat que “amb la signatura d'aquest conveni, l’AECC i el COIBA fem un important pas cap a la millora dels processos d'atenció. Mitjançant aquesta cooperació, augmentarà per part de les infermeres la promoció de la cartera de serveis desenvolupats per a la lluita contra el càncer i la realització d'activitats conjuntes per a això. La prevenció, el suport i l'acompanyament formen la base de la labor que realitzem dia rere dia en l’AECC per a millorar la vida dels pacients i els seus familiars i fer més visible tota l'ajuda que podem oferir és fonamental".

Etiquetes