Blog

Condemnat a quatre mesos de presó per l'agressió a un infermer en una residència per a persones majors de Palma

12:25 30 gener en Notícies

El Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears ha obtingut una sentència favorable al seu representat

 

Els serveis jurídics del Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears han aconseguit una sentència favorable per a un col·legiat que va sofrir una agressió quan exercia la seva labor assistencial en una residència per a persones majors. El demandat ha estat condemnat en ferm a quatre mesos de presó pel delicte d'atemptat a funcionaris públics.
Així mateix, l'agressor haurà de fer front a una multa d'una quota diària de dos euros durant un mes, subjecta a, en cas d'impagament, una responsabilitat personal de privació de llibertat per cada dues quotes deixades d'abonar.
Els fets es van produir en el 2018, quan el demandat va tornar a la residència sota els efectes de l'alcohol i en estat d'agressivitat. Mostrant una actitud violenta cap als treballadors del centre, va propinar una manotada en el coll a l'infermer que li va causar una contusió.
Protocol d'agressions
El Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears (COIBA), va presentar el mes de novembre passat una campanya de prevenció de les agressions a infermeres en el seu lloc de treball. L'objectiu d'aquesta campanya és doble: d'una banda, pretén sensibilitzar a la població de la importància del respecte cap als professionals sanitaris i, per una altra, cerca donar eines a les infermeres de les Illes per a identificar situacions de risc potencial i saber actuar davant aquestes.

Des del Coiba s'anima a tots els professionals que siguin víctimes d'agressions en l'acompliment del seu treball, a que contactin amb el Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears amb la finalitat que s'activi el protocol pertinent. Així mateix, el Coiba es personarà com a acusació popular en cas de tenir coneixement de qualsevol procediment penal que es desenvolupi a causa de l'agressió soferta per algun dels seus professionals en l'exercici de la seva professió.
Igualment, els col·legiats tenen dret a ser assistits pels serveis jurídics del Coiba per a defensar els seus interessos en un judici, ja que la pòlissa de responsabilitat civil col·lectiva inclou aquesta contingència.

Etiquetes