Blog

El Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears llança un curs gratuït dirigit a sensibilitzar a la ciutadania sobre la violència de gènere

12:16 24 febrer en Notícies

El curs "La Violència de gènere: un problema també de salut" s'iniciarà el pròxim 8 de març. El termini per a inscriure's finalitza el 6 de març

 El Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears (Coiba) posa en marxa un curs gratuït i dirigit a la ciutadania per a sensibilitzar sobre la xacra que suposa la violència contra les dones. Aquest curs, “La Violència de gènere: Un problema també de salut”, podrà realitzar-se a través de la plataforma tecnològica SalusOne i està basada en continguts audiovisuals i la realització d'un serious game. Després de la superació d'aquest “joc”, l'alumne obtindrà un certificat de superació emès pel Coiba.
La violència de gènere s'ha convertit en un problema de gran magnitud. Com van assenyalar les Nacions Unides: “La violència contra la dona és el crim encobert més nombrós del món”, per aquest motiu, i des de la responsabilitat com a professionals sanitaris més pròxims a la població, les infermeres volen posar a l'abast de la ciutadania les eines necessàries per a detectar aquestes situacions i conèixer les conseqüències que suposa una situació d'aquest tipus per a les dones, els seus fills i filles.
La presidenta del Coiba, Maria José Sastre, ha destacat que “les infermeres no podem ignorar una realitat terrible que moltes vegades ens trobem en les consultes” i ha afegit que “com a professionals de la salut, hem de donar respostes més adequades a les dones que sofreixen violència de gènere i a les seves famílies. Qualsevol iniciativa que ajudi a pal·liar el sofriment de les víctimes (tant les dones com els seus fills) ens sembla imprescindible”. D'aquesta manera, Sastre ha assegurat que és la forma del Coiba d'aportar el seu “petit granet de sorra” per a lluitar contra aquest crim que cada any continua deixant massa víctimes.
Inscripció
Poden accedir a aquest curs totes les persones majors de 18 anys de Balears. Els interessats entre 14 i 18 anys podran inscriure's després d'incloure el consentiment dels seus pares. La inscripció es pot realitzar ja a través de la següent adreça web: https://www.saluslife.app/baleares

El desenvolupament del curs “Violència de Gènere: un problema també de salut” ha estat liderat per la infermera i experta en violència de gènere Mª Sol Díaz González, qui ha coordinat a altres 5 infermeres pertanyents a Osakidetza-Servei Basc de Salut. El curs començarà el diumenge 8 de març i finalitzarà el 5 d'abril. El termini per a inscriure's al curs finalitzarà el divendres 6 de març.

Continguts
El curs de “Violència de gènere: un problema també de salut” estarà estructurat en sis temes, en el qual s'introduirà el concepte d'igualtat, s'explicaran quins són els aspectes claus de la violència de gènere, es tractaran les conseqüències per a la salut de les dones que té la violència de gènere i es tractaran quins són els grups de dones més vulnerables.
Al llarg de la formació, els alumnes aprendran, a més de conèixer els drets de les dones i aspectes claus del seu apoderament, com actuar en cas de sofrir o detectar un cas de violència de gènere.
Segons explica Carlos Valdespina, infermer i director de SalusPlay, “els alumnes d'aquest curs comptaran amb un manual en format pdf, diverses infografies, sis podcasts en format mp3 descargables i 23 vídeos d'una durada inferior a cinc minuts. Aquest aprenentatge basat en ‘píndoles’ audiovisuals d'una durada breu, afavoreix la retenció de coneixements”, destaca l'expert.

Formació Audiovisual
La formació es realitzarà a través d'un complet, però alhora senzill, campus virtual. El nou servei de formació a la ciutadania SalusLife està associat a la plataforma SalusOne, desenvolupada per l'empresa de consultoria i formació SalusPlay.
Amb la finalitat d'afermar els coneixements, “l'alumne pot jugar a un serious game o joc seriós. “La ‘ludificació’, com a sistema d'aprenentatge, permet que l'alumne adquireixi coneixements d'una manera lúdica mentre juga. A més, la superació d'aquest joc dóna lloc a un certificat de superació del curs amb el segell del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears”, conclou.

Etiquetes