Blog

El COIBA exigeix a les autoritats sanitàries el material de protecció necessari per als professionals que atenen pacients amb COVID19

11:38 27 març en Notícies

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears ha exigit mitjançant una carta remesa avui a la Consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, que es prenguin les mesures necessàries per a protegir a tots els professionals que treballen amb pacients de COVID19.

 

En aquesta missiva, la presidenta del COIBA, María José Sastre, ha manifestat a la Consellera que és inacceptable que les infermeres i infermers hagin de treballar sense la suficient protecció, per la qual cosa des del COIBA es demana que es planifiqui i s'estableixin cadenes de subministraments immediatament.

María José Sastre recorda que és obligació legal de la Conselleria i el Servei de Salut garantir que les infermeres i infermers fan el seu treball amb total seguretat tant per a ells com per a les persones que atenen. Aquesta seguretat ha de ser una prioritat.

Des del COIBA s'han sol·licitat EPIs i que el Servei de Salut acceleri la realització de proves de detecció de COVID19 als professionals sanitaris i sociosanitaris per a la seva pròpia protecció, com de les seves famílies i persones que atenen.

En la carta, la presidenta del COIBA s'ha posat una vegada més a la disposició de les autoritats sanitàries per a frenar i pal·liar aquesta terrible malaltia i enfrontar-la amb totes les forces, coneixement i professionalitat de les infermeres de Balears, però des del Col·legi s'insisteix que no es dubtarà a prendre les mesures necessàries contra els responsables d'accions o omissions que posin en perill la salut dels pacients i els professionals.

Etiquetes