Blog

El COIBA solicita a l’IMAS que doti del material de protecció necessari als professionals sanitaris de les residències

12:17 15 abril en Notícies

La Presidenta del COIBA s’ha posat a disposició de l’administració insular per treballar conjuntament en pal·liar aquesta situació

 

La Presidenta del Col·legi Oficial d‘Infermeria de les Illes Baleares (COIBA), María José Sastre, ha comunicat a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), la seva preocupació davant les queixes de professionals sanitaris que presten servei a les residències de persones majors, per la manca d’equips de protecció individual adequats a les seves necessitats.

Amb aquesta carta, la presidenta del COIBA, María José Sastre, s’ha posat a disposició de les autoritats competents per intentar pal·liar aquesta situació que, una vegada més, posa en una situació compromesa als col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran.

En aquesta missiva, Sastre reiterava la seva preocupació per l’alt nombre de treballadors sanitaris contagiats de COVID-19 i demanava que es planifiquin i estableixin cadenes de subministrament sòlides per atendre correctament a aquesta població tan vulnerable, garantit la seguretat dels professionals i de les persones ateses.

En aquest sentit, Sastre també ha reiterat la necessitat de revisar les ràtios d’infermeres a les residències, una ràtio que ja és insuficient en condicions normals i que queda especialment de manifest en aquesta situació de crisi sanitària.

Etiquetes