Blog

Posicionamient del Col·legi Oficial de les Illes Balears davant les declaracions del Sr. Manuel Palomino

12:07 02 maig en Notícies

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) vol manifestar el seu profund malestar davant les declaracions del Sr. Manuel Palomino, Director de Gestió i Pressuposts de l’IBSalut, del passat dia 30 d’abril, en les que afirmava que a les Balears "mai hi havia hagut mancança" de material de protecció.

 

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) vol manifestar el seu profund malestar davant les declaracions del Sr. Manuel Palomino, Director de Gestió i Pressuposts de l’IBSalut, del passat dia 30 d’abril, en les que afirmava que a les Balears “mai hi havia hagut mancança” de material de protecció.

El Col·legi Oficial d’infermeria de les Illes Balears considera una ofensa i una falta de respecte cap a tot el col·lectiu sanitari que, en plena crisi, es qüestioni una realitat que ha quedat constatada per les nombroses queixes rebudes al COIBA per part dels col·legiats i col·legiades. Fet que la pròpia consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha reconegut en varies ocasions.

No entenem a què responen, en aquests moments, aquest tipus de manifestacions, ja que lluny de reconèixer l’exemplaritat de les infermeres i infermers davant aquesta pandèmia, cerquen desacreditar una realitat que han viscut molts professionals d’aquestes Illes.

Des del COIBA volem expressar el nostre reconeixement a totes les infermeres i tots els infermers de les Illes Balears, que han fet front a aquesta situació aportant el millor de cadascun d’ells, amb el sobreesforç professional i emocional que això implica.

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears ha fet arribar en tot moment a la Conselleria de Salut i Consum la seva preocupació pels contagis dels professionals i ha reclamat que es subministressin els equips de protecció necessaris.

Esperam una rectificació, una disculpa pública, i les explicacions pertinents, ja que, si com va assegurar el Sr. Palomino, hi havia material i no s’ha posat a disposició dels professionals, el COIBA prendrà les mesures oportunes contra tots aquells que, per acció o omissió, hagin exposat la salut dels nostres professionals sanitaris i per extensió la dels els seus pacients i famílies.

Etiquetes