Blog

Posicionament del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears sobre el sistema d'elecció de places de formació sanitària especialitzada

11:14 25 maig en Notícies

El passat 15 de maig es va publicar en el BOE l'Ordre SND/411/2020, de 13 de maig, per la qual es modifica l'Ordre SCB/ 925/2019, de 30 d'agost sobre oferta de places i convocatòria de proves selectives 2019, per a l'accés l'any 2020, a places de formació sanitària especialitzada, en la qual es detalla que per a l'elecció de places s'habilita amb caràcter exclusiu el sistema telemàtic

 

El passat 15 de maig es va publicar en el BOE l'Ordre SND/411/2020, de 13 de maig, per la qual es modifica l'Ordre SCB/ 925/2019, de 30 d'agost sobre oferta de places i convocatòria de proves selectives 2019, per a l'accés l'any 2020, a places de formació sanitària especialitzada, en la qual es detalla que per a l'elecció de places s'habilita amb caràcter exclusiu el sistema telemàtic, eliminant-se l'elecció presencial i que la sol·licitud podrà modificar-se només fins a dotze hores abans de l'inici de la sessió en la qual la persona hagi estat citada per a l'acte d'adjudicació de places, la qual cosa ha provocat un profund descontent entre els opositors a places de formació sanitària especialitzada per la gran transcendència personal, familiar i econòmica que suposa i que amb aquest sistema encara genera més incertesa. Des del COIBA, entenem les dificultats que pugui suposar la situació de restriccions en la concentració de persones en aquests moments, però creiem que amb l'ús de la tecnologia es podria dur a terme l'adjudicació en organismes oficials, de manera descentralitzada, presencial i en temps real complint amb les mesures de seguretat. D'aquesta manera, ens sumem a la petició de gran part del col·lectiu d'infermeres opositores a places IIR perquè el Ministeri canviï el sistema proposat per un d'elecció en temps real i poder així assegurar la transparència de l'acte i que els opositors puguin conèixer en tot moment, abans de la seva elecció, les places que queden disponibles.

Etiquetes