Blog

El COIBA forma 659 infermeres en el COVID19 durant la pandèmia

11:04 11 juny en Notícies

Les col·legiades i col·legiats de les Illes Balears han pogut accedir a la formació continua i gratuïta a través de la plataforma SalusOne

 

Un total de 659 infermeres i infermers de les Illes Balears han duit a terme el curs Coronavirus Covid19: Patogènia, prevenció i tractament des del seu inici el passat 16 de març. Aquest curs, que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i la plataforma SalusOne, compta amb l’aval de 25 societats científiques i col·legis professionals.

Aquest curs s’emmarca dins la iniciativa SalusCOVID que es va posar en marxa en vista de la necessitat de informació i formació actualitzada i seriosa en el marc del desenvolupament de la pandèmia. Aquest programa està format, a més del curs, per 8 manuals que aprofundeixen sobre els aspectes més rellevants del COVID-19, una web col·laborativa (Coronapedia) en la qual diversos professionals sanitaris participen de manera voluntària i altruista en la síntesi dels continguts científics; les píndoles audiovisuals que responen a les preguntes més freqüents plantejades pels professionals sanitaris i el Chatbot de SalusOne, proporcionant respostes validades científicament sobre el COVID19.

El director de SalusPlay, l’ infermer Carlos Valdespina destaca que el SalusCOVID ve néixer a principis de març “davant la situació d’incertesa que es vivia. Es va crear un equip d’infermeres que va elaborar un programa de formació i consultoria”.

A més de l’èxit de participació del curs, les infermeres de Balears han duit a terme 1.640 descàrregues de manuals; 740 visites a la Coronapedia; 598 visualitzacions de les píndoles audiovisuals i 101 consultes a través del ChatBot.

Per la Presidenta del COIBA, Maria José Sastre, aquestes xifres “són un exemple del compromís professional de les infermeres i infermers de les Balears envers les cures que proporcionen a les persones que atenen, ja que, fins i tot en moments de càrregues extraordinàries de feina, han trobat temps per mantenir els seus coneixements actualitzats”.

Per la seva banda, el president de la comissió de formació del COIBA, Xisco Ferrer, destaca que “com no podia ser d’un altre manera, “des del Col·legi es vol acompanyar en tot moment als nostres col·legiats i col·legiades, especialment en aquests moments en que el coneixement es la nostra principal eina de protecció”.

Etiquetes