Blog

El COIBA proposa a Jesús Tomás Monge Moreno com a representant infermer en el Comitè d'Ètica Assistencial de les Illes Balears

12:25 07 juliol en Notícies, Notícies destacades

El Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears ha proposat a Jesús Tomás Monge Moreno, actual responsable d'organització de l'Hospital Residència Assistida de Cas Serres a Eivissa, com a representant del COIBA en el Comitè d'Ètica Assistencial de les Illes Balears per als anys 2021 a 2023. La Junta de Govern va adoptar aquesta decisió sobre la base de l'anàlisi dels Curriculum vitae, les cartes de motivació i entrevistes personals celebrades amb diferents candidats que s'havien presentat.

Diplomat en Infermeria l'any 2012, Monge és també Màster en Bioètica per la Universitat de Navarra, i va obtenir el Doctorat en Infermeria en la mateixa universitat en 2016 amb una tesi titulada “Reflexió sobre la contribució de la Presència Intencional en la rehumanització de la Infermeria”.

En l'àmbit assistencial, ha exercit com a infermer en diversos serveis de l'Hospital de Can Misses (Eivissa), a l'Hospital Residència Assistida de Cas Serres (Eivissa) i també en residències de l'illa, en les quals ha exercit igualment càrrecs de coordinació, organització i direcció. Actualment és el responsable d'Organització de l'Hospital Residència Assistida de Cas Serres a Eivissa.

Monge ha estat a més director del Màster en Bioètica de la Universitat Internacional de València i ha participat com a docent en diversos màsters universitaris. Actualment, és docent en el Grau d'Infermeria que s'imparteix a la Universitat de les Illes Balears.

A més de la seva formació en l'àmbit de la bioètica, complementen el seu perfil la seva experiència investigadora i com a redactor de publicacions i comunicacions en revistes científiques i congressos relacionats amb el camp de la bioètica.

Per tota la seva formació i la seva trajectòria professional, el COIBA ha decidit proposar a Monge per a representar a les infermeres de Balears en el Comitè d'Ètica Assistencial, nomenament que ja ha estat confirmat per la Conselleria de Salut.

El Comitè d’Ètica Assistencial de les Illes Balears és l’òrgan col·lectiu, deliberatiu, independent, multidisciplinari, participatiu i de caràcter consultiu en matèries relacionades amb les implicacions ètiques de les ciències de la salut.