Blog

Les infermeres i infermers de Menorca celebren el seu dia després d'un any marcat per la COVID-19

12:38 07 juliol en Notícia destacada, Notícies

Els infermers i infermeres de Menorca van celebrar recentment el “Dia Internacional de la Infermera”, després d'un any molt marcat per la pandèmia, amb una trobada professional i social en el claustre del Museu de Menorca, a Maó.

El president de la Junta insular del Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears a Menorca, Senda Ramírez, va recordar que l'últim any i mig no ha estat fàcil per a les infermeres, que han hagut de fer un pas al capdavant, assumint el lideratge en moltes decisions per a l'abordatge de la COVID-19. “Hem tret forces d'on en moltes ocasions no n'hi havia per a enfrontar-nos a aquesta malaltia i mantenint el nostre compromís amb la professionalitat i l'ètica amb la salut de les persones”, va recordar durant l'esdeveniment.

Aquest sobreesforç, i també trobar-se en primera línia en la lluita contra el virus, ha tingut conseqüències importants per a les infermeres. Per això, el COIBA de Menorca va incloure en la cerimònia una taula rodona sobre “Els efectes psicoemocionals de la COVID-19 en les infermeres”. En aquest acte van participar Joana Fornés Vives, infermera i psicòloga encarregada de l'Assessoria Psicoemocional del COIBA, i les infermeres menorquines Isabel Mª Yerga Román, Silvia Granja Orejas, Mónica Pons Pons i Teresa Florit Alles.

Les professionals van parlar de les dificultats amb què es van trobar per a abordar la pandèmia, sobretot al principi, de les seves pors i de com van haver d'aplacar-los per a poder continuar atenent els pacients. Dos d'elles es van contagiar, i van relatar la seva experiència des de la perspectiva de ser infermera convertida en pacient. La tristesa en veure empitjorar a un malalt, l'angoixa en donar una notícia o l'alegria en veure un alta, són també part de les emocions que es van abordar durant aquesta xerrada.

A totes elles, i també a totes les altres companyes i companys que van estar lluitant contra el COVID al llarg dels mesos, el president del COIBA a Menorca va voler fer un reconeixement i agrair la seva immensa labor.

També ara, durant el procés de vacunació, les infermeres segueixen en primera línia, va recordar Ramírez. “La campanya de vacunació COVID és un fet sense precedents fins al moment. Les infermeres de Menorca han administrat més de 73.600 vacunes, en els centres de salut, en els centres de vacunació massiva, en hospitals, en les residències, etcètera”, va dir

Aquesta celebració va concloure amb el lliurament d'insígnies d'or a les infermeres jubilades en el 2020 i 2021, i també a les quals complien 25 anys de col·legiació, al pati del Museu de Menorca.

Galeria de fotos de la cerimònia aquí. aquí.