Blog

Condemna ferma per intentar agredir a un infermer durant una nit de guàrdia

14:16 27 juliol en Notícies, Notícies destacades

El COIBA es va personar com a acusació popular en el judici, fent costat a l'infermer col·legiat davant l'agressor

Les agressions o intents d'agressió no surten gratis. Un jutjat penal de Palma acaba de confirmar en sentència ferma la condemna a sis mesos de multa a una persona per atemptat contra un funcionari públic, un infermer, en un centre de salut.

Els fets es remunten a una matinada de l'any 2020, quan el condemnat va acudir d'urgències a un punt d'atenció continuada per una molèstia. Els professionals, malgrat advertir-li que allò no era una urgència, li van atendre igualment i van incloure la medicació recomanada en la seva targeta sanitària.

Però el comentari de la no-urgència de la visita va molestar al pacient, que va dedicar improperis i insults als professionals. A més, davant la intervenció de l'infermer -que va voler posar pau- va intentar donar-li un cop, que el professional va poder esquivar, no produint-se cap lesió. Tota aquesta actuació es va produir entre amenaces del tipus “et partiré la cara”.

Només davant l'arribada del guàrdia de seguretat i l'amenaça de cridar a la policia, es va calmar el condemnat, qui va abandonar posteriorment el centre de salut.

Notificada aquesta agressió, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears es va personar en la causa com a acusació popular, en defensa de l'infermer.

Atès que no es van produir danys físics, la Sala va decidir condemnar a aquesta persona com a autor criminalment responsable d'un delicte d'atemptat, a la pena de 6 mesos de multa a raó de 3 euros diaris, i al pagament de les costes de l'acusació particular.