Blog

El COIBA posa a la disposició de la població un nou curs "Com conviure amb la migranya"

11:42 14 setembre en Notícia destacada, Notícies

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA), en col·laboració amb l'empresa de formació sanitària SalusPlay, ofereix aquest nou curs en línia i gratuït dirigit a tota la població, en el qual s'ensenyarà a prevenir, identificar i actuar davant un atac de migranya.

El curs està dirigit especialment a persones o familiars de pacients amb migranya, que ja conviuen amb aquesta malaltia. L'objectiu d'aquest curs és millorar la qualitat de vida de les persones que estan diagnosticades de migranya, que són més de 5 milions a Espanya, de les quals 1,5 milions la pateixen de manera crònica.

El COIBA ha volgut posar a la disposició de la població aquest curs, gratuït i a través d'una plataforma de formació en línia innovadora, en línia amb el treball de prevenció i promoció de la salut que desenvolupen les infermeres, avançant en la formació dels pacients i fomentant l'autocura. De fet, la formació que ha estat desenvolupada i serà tutoritzada per la pacient experta Patricia Ripolls Ros, autora del bloc #MamaTieneMigraña.

“Encara que és una de les malalties més comuns al món, la migranya és encara una gran desconeguda, per la qual cosa és necessari que el major nombre de persones possible ens formem sobre les seves manifestacions per a un ràpid diagnòstic i una correcta prevenció”, explica Carlos Valdespina, infermer i director de SalusPlay. La migranya és la sisena malaltia més prevalent a tot el món i a Espanya afecta a un 12-13% de la població, sent la malaltia neurològica més freqüent.

El curs està estructurat en sis temes, al llarg dels quals s'explicarà què és la migranya, com es diagnòstica, quina és la seva simptomatologia i quins factors la desencadenen, i es donaran consells per a aprendre a conviure amb aquesta malaltia. Compta amb un manual en pdf i 18 vídeos en qualitat HD amb els seus corresponents podcasts per descarregar.

Inscripció gratuïta

El curs està dirigit a totes les persones majors de 18 anys. Les persones d'entre 14 i 18 anys podran inscriure's amb el consentiment dels seus pares o tutors.

Totes les persones interessades en assistir a aquesta formació virtual, que s'impartirà entre el 13 de setembre i el 13 d'octubre de la mà de SalusLife -un servei de formació en línia dirigit a la ciutadania i associat a la plataforma de formació i consultoria sanitària SalusOne- hauran d'inscriure's en el següent enllaç: https://www.saluslife.app/baleares .

La formació es realitzarà 100% en línia a través d’un campus virtual. Existeix la possibilitat voluntària de realitzar una prova que certifiqui la superació del curs.