Blog

Les persones grans, protagonistes d'un vídeo del COIBA en "Dia internacional de les persones d'edat"

09:56 01 octubre en Notícia destacada, Notícies

Infermeres de la “Comissió de cures a les persones majors” demanen a n’Antònia, n’Ana, na Joana, en Miquel i na Rosa què valoren més de la seva vida actual i què recomanarien a la gent jove

Las personas mayores son las protagonistas de un vídeo grabado con motivo del «Día Internacional de las Personas de Edad», que se celebra el 1 de octubre.  Antonia, Ana, Joana, Miquel y Rosa son los protagonistas de esta producción ideada por la Comisión de cuidados a las personas mayores del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears.

“Què és el que més valores en aquesta etapa de la teva vida?” han preguntat les infermeres als protagonistes, tots ells majors de 70 anys i residents a Balears. “Et sents valorada per la societat?”. El vídeo s'interessa també per quines dificultats troben les persones majors en la seva vida i com creuen que podrien solucionar-se. Finalment, els protagonistes dediquen alguns consells a les generacions futures, amb la perspectiva i la saviesa que els donen els anys viscuts.

“La vida és molt breu i fa molta via”. “Que s'esforcin, que encalcin els seus somnis.” “Que comencin a cuidar-se des de joves, per a després estar bé.” “Que es cuidin, que es respectin, que s’estimin molt, per a poder estimar”. “Que respectin als majors”… són algunes de les recomanacions.

Amb aquest petit vídeo, les infermeres que treballen en l’àmbit de l’atenció geriátrica de Balears han volgut atorgar protagonisme a les persones majors en el seu dia, mostrant les seves il·lusions i esperances, les seves reflexions i anhels.

Des del COIBA volem donar les gràcies als protagonistes per la seva col·laboració: Antonia Ramos Miró, Ana Flexas Perelló, Joana Orfila Melià, Miguel Segura Piña i Rosa Picón Melgarejo. I també el nostre agraïment a les infermeres que han col·laborat realitzant les entrevistes: Silvia García Castro, María José Muñoz Frutos, Estefanía Seco Talledo i Isabel Camps Bosch. A totes elles, gràcies per contribuir a fer més visibles a les persones majors.