Blog

Alerta de l'AEMPS sobre la vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen: risc de trombocitopènia immune i tromboembolisme venós en freqüència baixa.

10:00 05 octubre en Notícia destacada, Notícies

La trombocitopènia immune (TPI) i el tromboembolisme venós (TEV) s'han identificat com a possibles reaccions adverses associades a aquesta vacuna. Ambdues poden apareixer independentment una d'altra amb una freqüència molt baixa. Aquestes entitats clíniques són diferents de la síndrome de trombosi amb trombocitopènia (STT) que pot aparèixer molt rarament després de l'administració d'aquesta vacuna.

Es recomana als professionals sanitaris prestar atenció a la possible aparició de signes o símptomes de TPI i TEV i explicar les persones vacunades que han de sol·licitar atenció mèdica immediata en cas que tals símptomes apareguin.

Les persones que presentin TPI o TEV han de ser avaluades detalladament per descartar un possible diagnòstic de STT.

Consulta i descarrega l'informe de l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios AQUÍ