Blog

Les infermeres de Balears i Sonrisa Médica signen un conveni per reforçar la seva col·laboració en l'atenció als infants hospitalitzats

11:54 05 octubre en Notícies, Notícies destacades

El Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears (COIBA) i l'associació sense ànim de lucre Sonrisa Médica, pionera en l'àmbit de l'acompanyament de pallassos d'hospital a pacients a Espanya, han signat avui un conveni per col·laborar en l'atenció als infants ingressats o que es troben en hospitalització domiciliària.

“El treball conjunt dels pallassos d'hospital i les infermeres ha demostrat ser molt beneficiós per als infants durant l'hospitalització i els procediments invasius, des de fa anys. Sumant les nostres habilitats professionals, busquem que l'experiència del pacient, en aquest cas infantil, sigui el més agradable possible, donades les circumstàncies”, ha explicat la presidenta del COIBA, María José Sastre. “Formalitzar aquest acord ens permet reforçar el treball d'equip tan enriquidor per a tots i beneficiós per als més petits”, ha afegit durant la signatura del conveni en la seu del COIBA.

El president de Sonrisa Médica, Guillermo García, ha assenyalat que “les infermeres i infermers sempre han estat amfitrions de primera línia per als pallassos d'hospital i compten amb nosaltres, no només per entretenir els petits en els moments de tedi, sinó també per a acompanyar als pacients de pediatria durant exploracions i processos dolorosos i invasius. El nostre objectiu és desviar la seva atenció del procediment i d'aquesta manera, facilitar-lo”.

En virtut d'aquest acord, Sonrisa Médica oferirà la seva experiència com a formadora de clowns hospitalaris i així acompanyar i col·laborar amb les infermeres en l'atenció al pacient. A la vegada, el COIBA i Sonrisa Médica col·laboraran per difondre determinats missatges rellevants per a la població infantil hospitalitzada. El conveni preveu també altres aspectes, com l'intercanvi regular d'informació, la celebració d'activitats conjuntes o el suport en la difusió de determinats programes de Sonrisa Médica.

Precisament durant la signatura del conveni han estat presents els pallassos Professor Tomasín SinTesis i Destrangis, que habitualment visiten als infants hospitalitzats als hospitals de Mallorca i Eivissa respectivament.

La presidenta del COIBA va elogiar el treball magnífic que realitzen els pallassos d'hospital i va lloar el gran progrés en les relacions entre les infermeres i els clowns, que van celebrar la seva primera intervenció en 1994. Si bé en aquell moment es desconeixien i miraven amb interès, després de gairebé 27 anys de col·laboració, ara no es pot imaginar un hospital sense la presència d'aquests entranyables personatges que aconsegueixen treure el que té de bo cada situació a través de l'art del clown i que treballen de manera conjunta amb els equips sanitaris.

Aquí teniu algunes imatges de la signatura del conveni.