Blog

Infermeres de Balears aprofundeixen i amplien coneixements en Suport Vital Avançat

11:42 10 novembre en Notícies, Notícies destacades

Un mes de formació teòrica i dos dies de tallers pràctics culminen amb una simulació de SVA davant una parada cardiorespiratòria en circumstàncies similars a les reals

 

Un grup d'infermeres de Balears ha participat aquests dies en la fase final del Curs de Suport Vital Avançat (SVA), una formació molt completa que té com a finalitat aprofundir i ampliar coneixements per a afrontar de manera qualificada situacions d'urgència vital o parada cardiorespiratòria, segons les recomanacions del Consell de Ressuscitació Europeu.

Després d'un mes de formació teòrica en línia, els participants han pogut realitzar aquests dies en el Col·legi Oficial d’Infermeria un total de 18 hores de tallers pràctics, que han culminat amb un simulacre de Suport Vital Avançat que reprodueix una parada cardio respiratòria “en circumstàncies similars a les reals”. El “Mega Code” -com es coneix l'exercici- estableix les condicions clíniques en què es trobaria el pacient, representat per un maniquí articulat. En aquestes circumstàncies concretes, les infermeres han de valorar la situació del pacient i triar el millor abordatge, sobre la base dels coneixements avançats adquirits.

L'adquisició d'habilitats es completa amb altres tallers de: RCP bàsica de qualitat, maneig de la via aèria, accés vascular venós i intraossi i fàrmacs, taller d'arrítmies i tractament elèctric, abordatge ABCDE, i taller de síndrome coronària aguda (SCA).

En el procés de reanimació cardiopulmonar, és clau la RCP bàsica de qualitat, ja que permet ventilar i continuar bombant sang des del cor i guanyar temps fins a l'arribada d'un equip de Suport Vital Avançat, que realitzarà una valoració de la situació clínica, identificació del ritme de parada, de les causes, i iniciarà tractament farmacològic i elèctric mitjançant un desfibril·lador, si és necessari.

La RCP bàsica de qualitat és clau per poder mantenir amb vida al pacient, substituint les funcions respiratòria i cardiocirculatòria. El Suport Vital Avançat tracta la parada, intentant recuperar aquestes funcions.

Aquest curs, impartit per diferents instructors de Suport Vital avançat PNRCP i de Suport Vital Immediat, proporciona a les professionals coneixements que milloraran la seva capacitat de tractar i recuperar a un pacient que ha sofert una parada cardio respiratòria o es troba en risc vital. Per això, està especialment destinat a infermeres de serveis d'urgències i emergències.