Blog

Alumnes d'Infermeria de la UIB, premiats en l'I Concurs per a Fomentar l'Empatia a través del Conte com a Recurs Didàctic i Storytelling

11:09 22 novembre en Notícies

Alumnes d'Infermeria de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), han estat premiats en l'I Concurs per a Fomentar l'Empatia a través del Conte com a Recurs Didàctic i Storytelling.

En un entorn de pandèmia i postpandèmia, l'empatia es considera una competència clínica clau per als futurs professionals sociosanitaris. Té i tindrà una importància vital per a garantir la prestació de cures i una atenció de qualitat.

Per poder modelar i formar en aquesta competència, l'empatia, es poden utilitzar eines pedagògiques vàries. Una és l'escriptura creativa o reflexiva com a part de la “medicina narrativa”, que pretén que els alumnes puguin gestionar emocions i aprendre narrant les seves pròpies històries.

El primer premi ha estat per a Susana Martín Alabarces, amb el conte “La bona estrella”. És alumna de tercer del grau d'Infermeria. El segon premi ha estat per a Camila García Martínez, Jose Luis Benlloch García i Esperanza Alfaro Cruz, alumnes de segon del grau d'Infermeria, amb el conte “La història del petit Moohj”. El tercer, per a Violeta Samarro Martínez, alumna de quart curs, amb el conte “Lucas y el duende”.

Han lliurat els premis el doctor Joan Albert Riera, professor del Departament de Filosofia i Treball Social; la senyora Carme Alorda, professora del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia, i la senyora Nadia Fuster, representant de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat. També han format part del jurat Maria José Sastre, presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, i la senyora Litha Otero, secretària d’Organització del sindicat SATSE.