Blog

Les infermeres de Balears “obren la porta” a les dones víctimes de violència masclista

13:05 25 novembre en Notícia destacada, Notícies

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears recorda que “la violència masclista és un problema de salut i les infermeres podem ajudar”

 

Les infermeres de Balears estan al costat de les dones que pateixen violència de gènere, per escoltar-les i ajudar-les. Aquest és el principal missatge del vídeo llançat pel Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) avui, amb motiu del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones.

“La violència masclista és un problema de salut i les infermeres et podem ajudar. Hi ha sortida i no estàs tota sola”, diu aquest vídeo, en que participen una desena de professionals que obren les portes a les dones que ho necessiten. Portes de la consulta al centre de salut, portes a urgències, portes d’ambulàncies, portes de sales de cures... totes elles s’obren per mostrar infermeres comunitàries, comares, infermeres d’urgències, pediàtriques, geriàtriques, gestores de casos i més, que escolten les dones, les fan costat i estan a la seva disposició.

“Et veig preocupada. Et puc ajudar?. Soc la teva comare, estic aquí pel que necessitis. Veig que el teu fill està trist. Tot va bé per casa?” són algunes de les frases d’aquestes infermeres. També diuen a les dones que pateixen violència que “aquí estaràs segura”, que la violència de gènere “és un problema de salut, i facis el que facis, jo t’acompanyaré durant el camí”, o “hi ha sortida, si vols, et puc ajudar”.

Amb aquest petit vídeo, les infermeres volen mostrar el seu suport a les dones que pateixen violència de gènere i oferir una porta d’esperança a aquelles que ho passen malament i voldrien ajuda però no saben com demanar-la.

Des del COIBA volem donar les gràcies a totes les infermeres i residents d’Infermeria que han volgut participar en aquest vídeo, d'una forma o altra. Moltes gràcies també als centres de salut i hospitals que han col·laborat, així com al 061, i al servei de salut de les Illes Balears.

Accés al vídeo.