Blog

Condemnada per agredir a una infermera en una residència

16:36 30 novembre en Notícies

Va rapinyar la infermera al braç, quan aquesta es va acostar a la seva cadira de rodes per parlar

 

Una senyora ha estat condemnada a tres mesos de presó per un delicte d’atemptat i un altre de lesions lleus després d’haver agredit a una infermera, en virtut de l’article 21 del Codi Penal. Igualment ha estat inhabilitada per l’exercici del sufragi passiu durant tres mesos i a un mes de multa, segons la sentència ferma del Jutjat Penal número 5 de Palma.

Aquesta sentència, que es refereix a fets ocorreguts el mes d’agost de 2019, considera provat que la condemnada va aprofitar quan la infermera es va acostar a la seva cadira de rodes a parlar amb ella per rapinyar-li el braç, on li va ocasionar ferides que van requerir d’atenció sanitària. Això va succeir després de que ambdues haguessin mantingut una breu discussió sobre els horaris d’accés al menjador.

Tot i que l’episodi va resultar en lesions lleus, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears va decidir exercir l’acusació particular, ja que no es pot permetre cap agressió, ni lleu ni greu, cap a un professional sanitari, en aquest cas, una infermera.

Des del COIBA es recorda a les col·legiades i col·legiats que existeix un protocol d’agressions, i que el col·legi disposa de mecanismes legals per fer costat als professionals i defensar el seu dret a fer feina sense patir cap agressió.