Blog

El COIBA valora positivament les noves mesures aprovades per a lluitar contra la COVID-19

10:49 21 desembre en Notícia destacada, Notícies

Reclama que l’Administració les complementi amb eines de protecció suficients per als professionals sanitaris i limitacions socials

 

El Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears (COIBA) valora positivament les mesures aprovades recentment pel Govern de les Illes Balears amb l'objectiu de combatre la pandèmia pel COVID-19.

El COIBA considera necessari i adequat que els professionals sanitaris i sociosanitaris es vacunin. “Els professionals sanitaris tenim una responsabilitat davant les persones que atenem”, ha dit la presidenta del COIBA, Maria José Sastre, qui ha recordat que “aquestes mesures estan destinades a protegir les persones més vulnerables”.

Així mateix, el COIBA reclama a l’administració eines per protegir adequadament als professionals sanitaris, com ara equipament de protecció adequat i garantir que puguin fer feina en les millors condicions possibles, tot i les circumstàncies. Les infermeres recorden que l’IBSalut té la responsabilitat de protegir el personal sanitari, que és el que s’està deixant la pell lluitant contra el COVID-19 des de fa gairebé dos anys.

Per altra banda, el COIBA demana també que l’administració complementi aquestes decisions amb més limitacions socials, com podrien ser la regulació d’aforaments i aglomeracions, i més controls per contribuir, entre tots, a combatre aquesta sisena onada, a les portes de Nadal.