Blog

El COIBA i la UIB llancen la beca predoctoral Florence Nightingale amb l’objectiu de promoure la recerca infermera

09:13 23 desembre en docus-investigación, Notícia destacada, Notícies

Amb 22.300 euros anuals, aquest contracte permetrà a un infermer o infermera realitzar estudis en el marc del programa de Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la UIB

 

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i la Universitat de les Illes Balears han llançat una beca predoctoral amb l’objectiu de promoure la recerca infermera. La beca Florence Nightingale permetrà a una infermera o infermer fer estudis de doctorat en el marc del programa de Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Maria José Sastre, presidenta del COIBA, considera que “és necessari impulsar de manera específica la recerca infermera per millorar-ne el desenvolupament, facilitant la formació d’investigadores en l’àrea d’infermeria mitjançant la formació de doctorat que contribuiran a millorar la salut i la qualitat de vida de la població i augmentaran la capacitat investigadora de les infermeres.”

Les propostes de recerca han d’estar relacionades amb la millora de la salut de la població i de la seva qualitat de vida, les cures infermeres, els serveis de salut o l’atenció sociosanitària.

Es valorarà especialment el caràcter innovador de la proposta i la capacitat de transferència dels resultats esperats, així com la importància i rellevància de l’aportació de l’estudi a la millora de la salut i de la qualitat de vida de la població. També es tindrà en compte la contribució d’aquest estudi al reconeixement professional.

A pesar de la llarga trajectòria de la pràctica infermera, no va ser fins a l’entrada en vigor dels estudis de grau, a partir de l’any 2007, quan els estudiants d’Infermeria espanyols van poder començar a accedir a la formació de màster i doctorat sense veure’s obligats a cursar una altra carrera. A pesar de que la investigació en cures ha augmentat molt en la darrera dècada, aquest retard inicial en la incorporació de la Infermeria als programes de doctorat va alentir el seu desenvolupament investigador.

La convocatòria ja està disponible al vincle i es poden presentar candidatures fins al dia 14 de gener de 2022. La persona beneficiària iniciarà el contracte predoctoral al mes de març de 2022.

El contracte predoctoral, que té un import anual de 22.300 euros anuals, tindrà una durada inicial d’un any i es podrà renovar anualment fins a cobrir un total de tres anys, sempre que els informes de l’Escola de Doctorat de la UIB (EDUIB) siguin positius i condicionat a les disponibilitats pressupostàries. La beca inclou també una aportació del Consejo General de Enfermería (CGE).