Blog

El COIBA no dona suport a la privatització de la gestió de les baixes per COVID19

09:50 12 gener en Notícia destacada, Notícies

Davant una informació incorrecta publicada en premsa, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears vol aclarir que no dona suport al nou sistema que proposa la Conselleria de Salut perquè les oficines de farmàcia puguin realitzar test d’antígens i tramitar les baixes laborals de les persones afectades per COVID19. El COIBA considera que aquesta mesura suposa la privatització d’una activitat que hauria de fer el sistema públic.

Qui o on es fan els tests d'antígens, que els pacients es realitzen a casa seva com autotests, no és tan important. El problema és que, en lloc de dotar de recursos i invertir en la sanitat pública, s’està privatitzant una activitat més que hauria de fer el sistema públic. El COIBA considera que s’haurien de reforçar els recursos públics, no privatitzar els serveis als ciutadans.