Blog

La pandèmia passa factura, amb major irritabilitat i agressivitat dels pacients cap a les infermeres

09:22 18 gener en Notícia destacada, Notícies

El programa «Els dematins» d'IB3 televisió entrevista a la secretària del COIBA, Maria Josep Ferrà, per conèixer com estan vivint les infermeres aquesta situació, davant el col·lapse que l'onada Òmicron ha produït.

 

Gairebé dos anys de pandèmia passen factura, i els pacients estan més irritables i susceptibles. Això fa que es mostrin impacients, i ho paguin amb més agressivitat i exigències cap al personal sanitari, i molt freqüentment cap a les infermeres, que estan a primera línia.

El COIBA té a disposició de tots els col·legiats i col·legiades un protocol d'agressionsamb una doble vessant: un servei de suport i atenció psicoemocional per a les professionals que han patit una agressió, i assessorament jurídic per acompanyar-les en el procés judicial, si és el cas. Així ho va explicar la secretària de la Junta del COIBA, Maria Josep Ferrà, al programa Els Dematins d'IB3 TV.