Blog

La UIB i el COIBA signen un conveni per promoure la recerca infermera

15:25 10 febrer en Notícia destacada, Notícies

Ambdues institucions creen la beca Florence Nightingale, un contracte predoctoral que permetrà a una infermera o infermer fer estudis en el marc del programa del Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la UIB

 

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i la Universitat de les Illes Balears han signat avui un conveni de col·laboració per promoure la recerca infermera amb la creació de la beca predoctoral Florence Nightingale.

Dotada amb 22.300 euros a l’any, la beca permetrà a una infermera o infermer fer estudis de doctorat en el marc del programa de Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Aquest conveni reforça l’estratègia del COIBA per impulsar de manera específica la recerca en Infermeria amb l’objectiu de millorar-ne el desenvolupament, facilitant la formació d’investigadors en aquesta àrea, augmentant la capacitat investigadora dels professionals i contribuint, per tant, a millorar la salut i la qualitat de vida de la població.

Les propostes de recerca emmarcades en aquesta beca han d’estar relacionades amb la millora de la salut i qualitat de vida de la població, les cures infermeres, els serveis de salut o l’atenció sociosanitària. A més, es valora especialment el caràcter innovador de la proposta i la capacitat de transferència dels resultats esperats, així com la importància i rellevància de l’aportació de l’estudi a la millora de la salut i qualitat de vida de la població.

Han assistit a l’acte de signatura el doctor Jaume Carot, Rector de la UIB; la senyora María José Sastre, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears; el doctor Maurici Mus, vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent; la doctora Ana María Rodríguez, directora de l´Escola de Doctorat; la doctora Noemí Sansó, directora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia; i el doctor Miquel Bennàsar, coordinador del Programa de Doctorat Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i membre de la Junta del COIBA.

El contracte predoctoral tindrà una durada inicial d’un any i es podrà renovar anualment fins a cobrir un total de tres anys, sempre que els informes de l’Escola de Doctorat de la UIB (EDUIB) siguin positius i hi hagi disponibilitat pressupostària. La beca inclou també una aportació del Consejo General de Enfermería (CGE).