Blog

Les comares de Balears reclamen una baixa remunerada per a la dona després d'una interrupció d'embaràs

14:06 11 febrer en docus-matronas, Notícia destacada, Notícies

Defensen que s'estengui als avortaments terapèutics i a les interrupcions voluntàries de l'embaràs el permís que el Congrés dels Diputats va proposar recentment en una PNL per als casos de pèrdua gestacional espontània

 

Comares del Col·legi Oficial d’Infermeria de Balears (COIBA) reclamen la creació d'una baixa remunerada per als casos de pèrdua gestacional o mort perinatal, així com per a les dones que hagin d'enfrontar-se a un avortament terapèutic i les que decideixin interrompre el seu embaràs de manera voluntària.

“La interrupció d'un embaràs és una situació de salut que requereix un temps de descans per a permetre la recuperació de la dona, tant a nivell físic com emocional” ha defensat Araceli Navas, vocal de comares i membre de la Junta del COIBA.

La necessitat d'aquest permís remunerat “és independent de si l'avortament es produeix de manera espontània o voluntària, ja que, en tots dos casos, la dona necessita un període d'adaptació per a superar la situació”, apunta. “Reclamem els mateixos drets per a totes les dones que s'enfronten a la interrupció del seu embaràs, independentment dels motius”, afegeix.

Es produeixi en el moment que es produeixi, i per les causes que siguin, la dona ha de tenir dret a un temps de recuperació.

La proposta del COIBA és ampliar a aquests altres supòsits una iniciativa aprovada recentment en el Congrés dels Diputats a iniciativa del Partit Popular i amb el suport de PSOE, Podemos i ERC. En aquesta Proposició no de llei es defensa l'interès a crear una baixa remunerada perquè la dona pugui recuperar-se del xoc que pot suposar la pèrdua espontània del fetus.

La PNL no especificava, no obstant això, la durada del permís remunerat, i condiciona la prestació a una anàlisi prèvia de l'impacte econòmic d'aquesta.

 

*Foto: Araceli Navas, vocal de comares i membre de Junta del COIBA.