Blog

El COIBA s'adhereix a la campanya #Nursesforpeace impulsada pel Consell Internacional d'Infermeres i associacions europees d'infermeres, contra la invasió d'Ucraïna

15:26 04 març en Notícia destacada, Notícies, Post ICN

Condemnen la invasió, reclamen més diplomàcia per a aconseguir la pau i demanen respecte per les normes internacionals que permetin treballar a infermeres i altres professionals sanitaris

El COIBA s'ha adherit a la campanya #Nursesforpeace impulsada pel Consell Internacional d'Infermeres i les associacions europees d'infermeres EFN i EFNNMA per a demanar que es protegeixi la salut i el benestar del poble d'Ucraïna.

En nom dels 28 milions d'infermeres del món, les associacions condemnen fermament la invasió il·legal d'Ucraïna i els atacs militars a la seva població. Realitzen una crida per al cessament immediat de totes les hostilitats i la intensificació de les negociacions diplomàtiques per a aconseguir la pau.

Recorden que “les infermeres i altres professionals de la salut brinden cures i tractaments a tots els pacients sense temor ni favoritisme: se'ls ha de permetre fer el seu treball lliures d'amenaces i violència, i les instal·lacions d'atenció sanitària en les quals treballen han d'estar protegides de qualsevol mal”.

Piden “respetar y hacer cumplir las normas internacionales y la Convención de Ginebra que protegen a los centros sanitarios y a los trabajadores de la salud”. “La paz y la salud son inseparables” añaden.

Link al documento completo.