Blog

El COIBA reivindica el paper de les dones en la construcció d'un futur sostenible

11:58 08 març en Notícies

“Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible” és el lema del Dia Internacional de la Dona en 2022 #8M

 

El Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears (COIBA) reivindica avui, 8 de març, el paper de les dones i les nines en la construcció d'un futur sostenible per al planeta, a nivell social, econòmic i mediambiental.

D'acord amb el lema adoptat internacionalment en el Dia Internacional de la Dona, “Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible”, el COIBA recorda que el paper de dones i nines de tot el món és essencial per a respondre i combatre el canvi climàtic i avançar en la construcció d'un futur més sostenible per a totes les persones.

El canvi climàtic és una amenaça planetària amb efectes nefastos, que pateixen sobre tot les persones més vulnerables i marginades. Les seves conseqüències són greus i duradores, i afecten el nostre desenvolupament social, econòmic i mediambiental.

Potenciar la igualtat de gènere en el context de la crisi climàtica i la reducció del risc de desastres és un dels majors desafiaments mundials del segle XXI.

Cada vegada és més evident que les dones són més vulnerables a l'impacte del canvi climàtic que els homes, ja que constitueixen la majoria de la població pobra del món i són més dependents dels recursos naturals que estan sota l'amenaça del canvi climàtic. A més, com ja han demostrat nombroses iniciatives a nivell internacional, la participació de dones i nines és imprescindible per al desenvolupament de les societats. Més educació, més apoderament i una major representació en tots els nivells de la societat, l'economia i la política són estratègies clau per a canviar mentalitats i consolidar avanços.

Moltes dones s'impliquen en iniciatives sostenibles a tot el món i la seva participació i lideratge generen una acció pel clima més eficaç. Quanta més veu i més força tinguin les dones i les nines, i més puguin participar en peus d'igualtat en la presa de decisions, millors seran les possibilitats d'èxit. Com diu l'agència de les Nacions Unides per a les dones ONU Dones, “sense igualtat de gènere avui, el futur sostenible i igualitari continuarà estant fora del nostre abast”.