Blog

El COIBA posa a disposició de la població un curs de primers auxilis

21:23 17 març en Notícia destacada, Notícies

El Col·legi Oficial d'Infermeria dels Illes Balears (COIBA) , en col·laboració amb l'empresa de formació sanitària SalusPlay, ofereix un nou curs en línia i gratuït dirigit a tota la població, en el qual s'impartiran coneixements bàsics de primers auxilis, incloent-hi com actuar davant una parada cardiorespiratòria o una “mala via” (ennuegament).

A Europa es produeixen mil morts diàries per aturada cardíaca, i segons la Societat Espanyola de Cardiologia, a Espanya es donen unes 52.300 parades cardíaques a l'any, de les quals 30.000 es produeixen fora de l'entorn sanitari. L'ajuda que puguin prestar les persones que presencien l'esdeveniment fins a l'arribada dels professionals sanitaris és essencial per millorar les possibilitats de supervivència del pacient.

Per això, el COIBA ha volgut posar a la disposició de la ciutadania aquest curs, gratuït i a través d'una plataforma de formació online innovadora, d’acord amb el treball de prevenció i promoció de la salut que realitzen les infermeres.

Aquest curs, que s'iniciarà el 21 de març té l'objectiu de formar al major nombre possible de persones perquè tinguin coneixements bàsics de primers auxilis, incloent-hi la reanimació cardiopulmonar. La formació estarà basada en continguts audiovisuals i després de la superació d'un “serious game”, l'alumne obtindrà un certificat de superació.

El desenvolupament del curs de “Primers Auxilis” serà impartit per l'infermer d'emergències Jose María Cepeda Díez. Està estructurat en deu temes, entre els quals destaquen com actuar davant una mala via (ennuegada) i una parada cardiorespiratòria, pèrdua de consciència, síncope, cop de calor, hipoglucèmia, crisi d'ansietat, crisi epilèptica, ofegament, pèrdua de coneixement d’infants i farmaciola de primers auxilis. Els alumnes d'aquest curs comptaran amb un manual en format pdf, 50 vídeos i podcast.

Totes les persones interessades a realitzar aquesta formació en línia que s'impartirà des de la plataforma SalusLife entre el 21 de març i el 21 d'abril hauran d'inscriure's a través del següent enllaç: https://www.saluslife.app/balears 21 de marzo y el 21 de abril deberán inscribirse a través del siguiente enlace: https://www.saluslife.app/baleares

Aquells centres educatius i organitzacions empresarials que vulguin fomentar la salut dels seus alumnes o treballadors poden participar gratuïtament enviant un email a [email protected] i indicant que volen que SalusLife els inclogui com a organització.