Blog

Els col·legis de Metges i Infermeres reclamen més recursos per a l'Atenció Primària de Balears

11:10 29 setembre en Notícia destacada, Notícies

La presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers dels Illes Balears (COIBA), Maria José Sastre, s'ha reunit amb el president del Col·legi Oficial de Metges dels Illes Balears (Comib), Dr. Carles Recasens, en la seu col·legial del Comib en una trobada en el qual han compartit la visió preocupant de la situació de l'Atenció Primària en Balears.

Han coincidit en la necessitat de prioritzar una Atenció Primària centrada en la “prevenció, detecció precoç i accessibilitat”. Tots dos han coincidit a assenyalar que “una nova paralització de l'Atenció Primària per a continuar donant resposta a la COVID seria un error fatal”.

Per a les dues institucions col·legials, els representants polítics “han d'entendre la necessitat d'invertir en polítiques de prevenció i detecció precoç, i això significa invertir en Atenció Primària”. Tant Recasens com Sastre han expressat la seva voluntat de “exigir als nostres representants polítics un lideratge ferm, madur i atrevit per a afrontar el repte majúscul a nivell sanitari present i futur”.

Han lamentat la dificultat històrica, agreujada per la pandèmia, per a donar cobertura amb personal suficient fruit d'una dotació pressupostària limitada. Balears és la cinquena autonomia amb la ràtio més baixa d'infermeres, segons ha fet públic el Consell General d'Infermeria.

Tots dos representants col·legials s'han compromès a impulsar accions conjuntes per a continuar fent costat als metges i les infermeres dels Illes Balears després de més de 2 anys de pandèmia, així com visualitzar i conscienciar a la població general de la situació del sistema sanitari balear.