Blog

El decret d’accessibilitat crea un Consell per a l’Accessibilitat, que tendrà representació del COIBA

16:49 25 gener en Notícies, Notícies destacades

La mirada infermera suposarà comptar amb una perspectiva integral de les persones amb discapacitat

La vicepresidenta del COIBA, Raquel Muñoz, ha estat a la presentació d'un nou decret d'accessibilitat universal en espais d'ús públic per part del Govern de les Illes Balears. Abans de la seva aprovació al Consell de Govern, la presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; han presentat a entitats i col·legis professionals la versió final d’aquest nou decret que recull mesures i requisits per tal que els espais públics siguin practicables, utilitzables i comprensibles per totes les persones de manera còmoda, segura i autònoma. Un Decret que actualitza el que recull la llei vigent d’accessibilitat universal 8/2017 del 3 d’agost.

Aquest nou decret, entre altres qüestions, contempla la creació d’un Consell per a l’Accessibilitat que comptarà amb representants dels col·legis professionals de metges, psicòlegs i infermeres (entre d’altres). Raquel Muñoz ha valorat molt positivament aquest fet, ja que suposa que es tendrà compte la mirada infermera en aquest canvi cap a la igualtat de drets en l’accés als serveis públics. L’accessibilitat va molt més enllà de les barreres arquitectòniques i la aportació de les infermeres representades pel COIBA, es centrarà en el seu paper fonamental com a professionals de referència a nivell de salut, cura i atenció integral per a moltes persones amb algun tipus de discapacitat o necessitats específiques. Una cura que a més es té des de diferents àmbits, el que permet que es tracti d’una perspectiva global.

Per altra banda, la vicepresidenta del COIBA també ha destacat que s’hagi inclòs normativa relacionada amb l’accessibilitat cognitiva, que a la llei anterior no es recollia.