Blog

El programa experimental “Dones que es cuiden” de Creu Roja rep el premi a Projectes socials del COIBA

17:36 03 abril en Notícies, Notícies destacades

El projecte en qüestió que ha rebut l’ ajuda de 5.000€, està dirigit a l’acompanyament de dones majors de 65 anys que han estat, estan o presenten riscos de patir violència de gènere

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) ha fet entrega del premi de la “III Convocatòria d’Ajudes COIBA a Projectes socials”, a l’àrea de Gent Gran de Creu Roja a les Illes Balears per el projecte “Dones que es cuiden”. Així, el COIBA ha atorgat una ajuda de 5.000€ que es destinarà a iniciar aquest programa dirigit a l’acompanyament de dones majors que presenten riscos de patir o pateixen una situació de violència de gènere.

En un petit acte a les instal·lacions de l’àrea de Gent Gran de Creu Roja a Palma, la presidenta del COIBA, Maria José Sastre, ha fet entrega del premi al vicepresident de Creu Roja a les Illes Balears, Mateu Ballester i a la responsable del projecte i de l’Àrea de Persones Grans, amb Discapacitat i Ciudadores, Deyana Mihaylova, qui ha explicat el pla de desenvolupament del projecte premiat.

El projecte “Dones que es cuiden”, ha detallat Deyana Mihaylova, està destinat a acompanyar a dones majors de 65 anys que viuen a Palma i han estat, estan o presenten risc d’estar en situació de violència de gènere. En concret, preveu accions de sensibilització i prevenció encaminades a erradicar la violència masclista i fomentar la igualtat entre dones i homes amb l’objectiu de promoure, entre les dones grans usuàries, la presa de consciència davant les situacions de violència, l'adquisició de competències, així com dotar de recursos i facilitar els mitjans necessaris per a prevenir i/o superar les possibles situacions de violència de gènere dins de l'àmbit familiar o en entorns pròxims.

“Treballar per a identificar, prevenir i contribuir a eliminar tot tipus de violència masclista és un dels compromisos assumits per la Creu Roja. Aquest projecte, se’ns dubte, persegueix aquest compromís, adequant els recursos i adoptant mesures específiques per atendre a un col·lectiu especialment vulnerable, com són les dones grans”, apunta Mateu Ballester, vicepresident autonòmic de la Creu Roja a les Illes Balears.

Per part seva, la presidenta de Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears, Maria José Sastre, ha destacat “la gran contribució i impacte que té aquest projecte cap a la prevenció, conscienciació i atenció d’un col·lectiu doblement vulnerable i oblidat en moltes ocasions, que són les dones majors”. A més, ha afirmat, “les accions que contempla repercutiran no sols en la pròpia dona, sinó que també poden contribuir a que aquestes usuàries puguin ajudar a altres dones del seu entorn”.

Les ‘Ajudes COIBA a Projectes socials’ cerquen donar suport a iniciatives d'organitzacions sense ànim de lucre que contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i a prevenir l'aïllament i l'exclusió social. Aquest any, un jurat extern format per tres infermeres i dos periodistes, ha decidit que el suport econòmic sigui per a aquest projecte, el qual combina vàries de les línies d’actuació proposades a la convocatòria: l’atenció sociosanitària cap a un col·lectiu vulnerable com són les dones grans víctimes o en risc de patir violència masclista.

En aquesta tercera convocatòria un total de 17 entitats havien presentats els seus projectes, tots de gran qualitat i amb potencial contribució dins els àmbits que contemplen les bases d’aquestes ajudes: atenció sociosanitària, de salut i benestar, ajuda a la infància, promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, i millora de la situació de les dones.