Blog

La XIII Jornada d'Humanització d'hospitals per a nins reuneix més de 150 professionals sanitaris

16:28 25 abril en Notícies

El divendres 21 d'abril es va celebrar la XIII Jornada d'Humanització d'hospitals per a nins a l'Hospital Universitari Son Llàtzer, en la qual van participar més de 150 infermeres i altres professionals sanitaris. Una jornada coorganitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers dels Illes Balears, l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Hospital de Manacor i la Subdirecció d'Humanització, Atenció a l'Usuari i Formació.

El programa, realitzat per un comitè científic i organitzador compost per infermeres de Balears de diferents hospitals i institucions, es va plantejar com un viatge amb destinació a la humanització de la salut infantil que va comptar amb ponències d'experts en la matèria i amb l'exposició de treballs que van permetre als assistents conèixer noves maneres d'aplicar la humanització en la pràctica diària i en diferents àrees.

Al llarg del dia, es van succeir taules rodones en les quals diferents professionals i experts van compartir els seus coneixements i experiències d'èxit per aconseguir la humanització en l'àmbit pediàtric a través de l'adaptació dels espais i la humanització de les cures. Tot això, amb el suport de l’evidència científica, la qual demostra que promoure la reducció de l'estrès en els nins i nines, i els seus familiars, amb millores en l'entorn i en els procediments, és fonamental en àrees pediàtriques. I per a finalitzar, una taula rodona en la qual professionals de la salut mental van oferir eines per vetllar pel benestar dels propis professionals.

Enhorabona al totes les infermeres que van compartir els seus coneixements, i especialment, al comitè organitzador: Verónica Lluch Garvi, Bea Riera Hevia, Raquel Vidal Pérez, Elena Torrens Espinosa, Toni Galmés Bassa i Susana Jordà Martí.

Al llarg del dia, es van succeir taules rodones en les quals diferents professionals i experts van compartir els seus coneixements i experiències d'èxit per aconseguir la humanització en l'àmbit pediàtric a través de l'adaptació dels espais i la humanització de les cures. Tot això, amb el suport de l’evidència científica, la qual demostra que promoure la reducció de l'estrès en els nins i nines, i els seus familiars, amb millores en l'entorn i en els procediments, és fonamental en àrees pediàtriques. I per a finalitzar, una taula rodona en la qual professionals de la salut mental van oferir eines per vetllar pel benestar dels propis professionals.

Millor comunicació: "Estratègies per disminuir l'ansietat de nins i famílies previ a intervencions quirúrgiques. Una passa més en la humanització pediàtrica", exposat per Sara Espinosa

Millor comunicació: "Fototeràpia en família: experiència dels darrers 5 anys", presentat per la infermera Beatriz Compte

La presidenta del COIBA, Maria José Sastre, va ser una de les responsables de clausurar la Jornada, i va destacar que “les estratègies i casos d'èxit presentats demostren la implicació, el compromís i també la creativitat dels professionals sanitaris”. A més, es va sumar a la reivindicació de la jornada sobre la necessitat de cuidar als professionals: “si els professionals tenen bones condicions laborals i entorns favorables podran oferir millors cures”.