Blog

Les infermeres de les Pitiüses es reuneixen per celebrar el Dia de la Infermera a Formentera

17:57 08 maig en Notícia destacada, Notícies

En l’esdeveniment, organitzat pel COIBA, s’ha reconegut la tasca de les infermeres que duen 25 anys de professió i les que es jubilen, a les quals se’ls ha entregat insígnies d’argent i or

Les infermeres i infermers d’Eivissa i Formentera han celebrat avui, 5 de maig, el proper Dia Internacional de la Infermera (12 de maig) en un esdeveniment organitzat per la junta insular del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears. Una trobada on s’ha retut un merescut homenatge a les infermeres i infermers de les Pitiüses que aquest any compleixen 25 de dedicació i als que s’han jubilat. A tots ells, se’ls han entregat insígnies d’or i d’argent en agraïment a la seva tasca i contribució a la millora de la salut de la població. El 12 de maig es commemora del Dia Internacional de la Infermera, data en que va néixer la precursora de la infermeria professional moderna, Florence Nightingale (1820). El Col·legi organitza anualment a les diferents illes esdeveniments on entrega insígnies d’or a les infermeres que es jubilen per reconèixer la seva trajectòria, i insígnies d’argent a les que compleixen 25 anys de col·legiació.

  • Han rebut la insígnia de plata pels seus 25 anys de dedicació i compromís: Mònica Montoliu, Ana María Ribas i Francisco Miguel Ruiz
  • La insignia de oro ha sido entregada a la enfermera María Marí Cardona

La celebració a Eivissa i Formentera ha estat aquest divendres 5 de maig i també ha comptat una conferència amb el títol “Consulta Jove: la infermera com a promotora de la salut en el centre educatiu”, de la mà de l’infermer Onofre Sáez, coordinador infermer del Centre de Salut de Formentera, i la infermera Carmen Quadra, coordinadora infermera de la zona bàsica de salut de Santa Eulària.

La presidenta de la Junta Insular del COIBA a Eivissa i Formentera, Mónica Yern, al seu discurs ha explicat que “és un dia per celebrar la professió i a qui la conformem. Els qui dia a dia contribuïm a oferir unes cures infermeres de qualitat, humanitzades i basades en la evidència científica des de la gestió i atenció hospitalària i extra hospitalària, però també des de la docència i recerca”.

Per altra banda, ha reclamat l’esforç de les administracions i institucions implicades per proposar mesures que facin front a “la manca d’infermeres endèmica a Eivissa i Formentera, que es veu agreujada per les creixents dificultats d’habitatge i les condicions laborals, especialment a Formentera a causa de la triple insularitat”. Així mateix, ha apuntat que “no només és una qüestió del nombre, sinó que també s’ha d’apostar per un major desenvolupament de les competències i especialitats, i fomentar el lideratges i que ocupem llocs de de gestió i direcció”, i ha insistint en la necessitat de la creació d’una Direcció Infermera a l’atenció primària de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, mantenint la subdirecció i garantint la seva presència en la presa de decisions que afecten a les infermeres.

L’esdeveniment també ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan; el conseller insular de Benestar Social, Rafael Ramírez; la sotsdirectora infermera de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formera, Beatriz Oller; i de l’infermer i professor Francisco Miguel Ruiz Ramon, en representació de la delegació de la UIB a Eivissa.

Accede a la galería de fotos completa AQUÍ