Blog

El COIBA atorga 40.000€ en ajuts a la recerca a 5 projectes liderats per infermeres de Balears

13:49 16 juny en Notícies

Els projectes presentats a la 12a convocatòria d'Ajuts COIBA a Projectes de Recerca han estat avaluats per primera vegada per ANECA

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) ha atorgat aquest any un total de 40.OOO€ per al finançament de 5 projectes de recerca liderats per infermeres de Balears en el marc de la 12a convocatòria d'Ajuts COIBA a Projectes de Recerca.

Com a novetat, aquesta ha estat la primera edició que els projectes presentats han estat avaluats per l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA), arran de la signatura d'un conveni entre les dues institucions. Un comitè ad hoc de persones expertes internacionals en la matèria designades per ANECA ha valorat els projectes amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat, qualitat i independència d'aquestes ajudes, així com el propi prestigi i excel·lència dels investigadors i els seus projectes.

Els Ajuts COIBA a Projectes de Recerca es convoquen anualment amb l'objectiu de fomentar la recerca infermera per tal de permetre que aquest col·lectiu i altres professionals de la salut, desenvolupin una pràctica professional i una presa de decisions basades en la millor evidència científica. A més, pretenen impulsar a investigadors novells i grups de recerca emergents oferint suport econòmic per a augmentar les possibilitats d'èxit i generar cultura investigadora entre les infermeres i infermers de Balears.

Des d'ahir 15 de juny els col·legiats i col·legiades ja poden accedir a la següent convocatòria d'aquests ajuts, la 13a convocatòria d'Ajuts COIBA a Projectes de Recerca.El termini de sol·licituds acaba el 15 de setembre de 2023 (AQUÍ).

El COIBA afavoreix el talent investigador entre les infermeres de Balears

Al llarg de l'any el COIBA també posa a la disposició de les infermeres de la comunitat altres ajuts com els dirigits a la Difusió i Transferència de Resultats de Recerca Infermera per a donar un impuls a la divulgació dels resultats als investigadors (convocatòria 2023 oberta). Així com dues beques per a cursar el Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut de la Universitat de les Illes Balears (convocatòria 2023 oberta). El COIBA, en col·laboració amb la UIB, també atorga cada dos anys la beca Florence Nightingale perquè una infermera realitzi estudis de doctorat en el marc del programa de Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària d'UIB. Les col·legiades de les Illes també disposen d'un servei d'assessoria de recerca especialment destinada a les infermeres que desitgen iniciar-se en aquest àmbit.