Blog

Presentació del llibre “La estética del cuidado” de Jesús Monge, amb col·loqui sobre l'ètica en el model de cures

16:20 26 setembre en Esdeveniments COIBA

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers dels Illes Balears (COIBA) acull en la seva seu de Palma la presentació del llibre “La estética del cuidado”, del doctor en Infermeria Jesús Monge. El seu autor compartirà les principals reflexions d'aquesta obra, la qual aprofundeix en com la relació entre el professional sanitari i el pacient s'està veient afectada per múltiples factors com la falta d'habilitats de comunicació, els constants replantejaments ètics i els problemes derivats de la gestió i la falta de recursos. Davant aquesta profunda crisi, “La estética del cuidado” proposa avançar cap a un model de relació i de cura des d'una perspectiva més humana, integral, ètica i estètica, on el lideratge infermer hi té un paper fonamental.

En aquesta trobada organitzada pel COIBA, al costat de l'autor intervindran en un interessant col·loqui els professors d'ètica de les facultats d'Infermeria i Medicina de la UIB i un gerent d'hospital:

– Jesús Tomás Monge. Autor del llibre, Doctor en Infermeria. Professor d'Educació i Promoció de la Salut de la Facultat d'Infermeria de la UIB. Vocal del Comitè d'Ètica Assistencial de les Illes Balears.

– Cristina Moreno. Degana de la facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, doctora en Filosofia, professora d'Ètica professional, entre altres assignatures, a la UIB i membre de la Comissió Deontològica del COIBA.

– José Antonio Salinas. Professor d'Ètica de la Facultat de Medicina de la UIB. Vocal del Comitè d'Ètica Assistencial de les Illes Balears.

– Ignacio Casas. Gerent de l'Hospital de Manacor.

A més, comptarem amb Pedro R. Martín,coordinador de la Comissió Deontològica del COIBA, com a presentador.

Més detalls de l'esdeveniment:

  • Data i hora: 10 d'octubre a les 18:00 h
  • Lloc: sede del COIBA de Palma o de manera virtual a través del canal de Youtube del COIBA: youtube.com/@InfermeriaBalear1 
  • Hi haurà un petit estand durant la presentació on es podrà adquirir el llibre