Blog

El COIBA atorga més de 40.000€ en la 13a convocatòria dels Ajuts a Projectes de Recerca per a infermeres de Balears

13:14 05 febrer en Beques i ajudes I+d+i Coiba, docus-investigación, Notícies, Notícies destacades

Els projectes han estat avaluats per l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA). Arrel de les notables valoracions rebudes, el COIBA ha augmentat l’import inicial d’aquestes ajudes per donar resposta a les necessitats de totes les sol·licituds de finançament

 

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) ha atorgat aquest any un total de 43.765,85€ per al finançament de 5 projectes de recerca liderats per infermeres de Balears en el marc de la 13a convocatòria d'Ajuts COIBA a Projectes de Recerca. L’avaluació ha estat feta per experts de l’ANECA amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat, qualitat i independència d'aquestes ajudes, així com el propi prestigi i excel·lència dels investigadors i els seus projectes.

Els 5 projectes que han rebut les ajudes aquest any es centren en cronicitat, història de la infermeria, consultes infermeres pediàtriques en atenció primària, prevenció de la diabetis i atenció a la salut mental. La dotació inicial d’aquesta convocatòria era de 40.000€ i després de les altes valoracions de l’ANECA, s’ha ampliat la quantia per a poder donar resposta a la totalitat del suport econòmic sol·licitat pels grups d’investigadors.

Aquesta és ja la segona edició que els projectes presentats són avaluats per l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA). Arran de la signatura d'un conveni entre les dues institucions, un comitè ad hoc de persones expertes internacionals en la matèria designades per ANECA valoren els projectes sol·licitants.

El COIBA atorga aquestes ajudes anualment amb els propòsits d’incentivar i potenciar la recerca entre les infermeres i contribuir a generar nova evidència amb impacte en la millora de la cura de la salut de la població. Es tracta d’unes ajudes dirigides a contribuir al fet que tant aquest col·lectiu com altres professionals de la salut puguin comptar amb la millor evidència científica en la presa decisions durant la seva pràctica professional.

Ferm aposta del COIBA per la recerca amb firma infermera

A més, al llarg de l'any el COIBA també posa a la disposició de les infermeres de la comunitat altres ajuts com els dirigits a la Difusió i Transferència de Resultats de Recerca Infermera per a donar un impuls a la divulgació dels resultats als investigadors (més info AQUÍ) i dues beques per a cursar el Màster Universitari en Investigació i Innovació en Salut de la Universitat de les Illes Balears. Per altra banda, el COIBA, en col·laboració amb la UIB, cva llançar fa uns anys la beca predoctoral Florence Nightingale que permet a una infermera realitzar estudis de doctorat en el marc del programa de Doctorat en Salut Global, Serveis de Salut i Atenció Sociosanitària de la UIB. A més d'aquestes ajudes econòmiques, les col·legiades i col·legiats del COIBA disposen d'un servei d'assessoria de recerca especialment destinada a les infermeres que desitgen iniciar-se en aquest àmbit.

Més informació sobre totes aquestes ajudes, AQUÍ.