Blog

Informació sobre com acreditar l'equivalència entre el títol de DUE i de Grau

17:21 24 abril en Notícia destacada, Notícies

Arran de les últimes notícies del compromís del Ministeri de Sanitat amb la reclassificació professional de les infermeres al grup A1, s'han rebut nombroses consultes sobre si serà necessari acreditar l'equivalència del títol de Diplomat (DUE) amb el de Grau.

En primer lloc, cal aclarir que de moment no s'ha aprovat definitivament aquesta reclassificació ni s'han donat més detalls sobre el procediment que se seguiria. En qualsevol cas, per si alguna infermera està interessada en aquesta acreditació, aclarim els principals dubtes i recordem com acreditar o sol·licitar l'equivalència dels títols.

Acreditació de l'equivalència

L'acreditació és possible des de 2015 després que es publicàs una resolució de la Direcció General de Política Universitària, que determinava el nivell de correspondència del títol de DUE en el Marc Espanyol de Qualificacions per a l'Educació Superior (MECES), amb el nivell 2 o Grau. És important aclarir que aquesta equivalència no suposa que a les infermeres/rs diplomades se'ls expedeixi un títol de Grau, sinó que se'ls acredita l'equiparació de tots dos títols a efectes professionals i acadèmics i facilita la mobilitat a l'estranger als qui tenen títols anteriors al pla Bolonya.  

  • D'acord amb el Reial decret 889/2022, de 18 d'octubre, per acreditar l'equivalència seria suficient presentar justament amb el títol DUE, l'esmentada resolució publicada en el BOE (descarregar resolució)
  • En qualsevol cas, les infermeres interessades a tenir el certificat d'equivalència, tenen el tràmit disponible des de 2015 a la Seu Electrònica del Ministeri d'Educació. Podeu accedir-hi clicant AQUÍ