Blog

Les infermeres de les Pitiüses celebren el Dia de la Infermera

12:28 06 maig en Notícia destacada, Notícies

Les infermeres i infermers d’Eivissa i Formentera han celebrat avui, 3 de maig, el Dia Internacional de la Infermera (que es commemora cada 12 de maig) amb un esdeveniment organitzat per la Junta Insular del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA). Una trobada en la qual s’ha retut homenatge a la tasca de les més de 750 infermeres de les Pitiüses que des de diferents àmbits tenen cura de la salut de la ciutadania d’Eivissa i Formentera.

Com cada any, les protagonistes de l’acte han estat les infermeres i infermers que compleixen 25 de dedicació i les que es jubilen, a les quals se’ls han entregat insígnies d’argent i d’or en reconeixement i agraïment a la seva contribució a la millora de la salut de la població.

Les companyes que van rebre insígnia de plata van ser:

 • Verónica Costa Downie
 • José Antonio García Verdejo
 • Eva García Hornero
 • Nuria Irurre Valderrama
 • Mónica Martín Hernández
 • Cristina Martínez Espasa
 • Maria del Carmen Ortiz Martínez
 • Onofre Antonio Sáez Avilés
 • Britta Sandten
 • Catalina Serra Tur

 

Les companyes que van rebre insígnia d'or foren:

 • Francisco Javier Cabo González
 • Antonia Vaquer Vadell

La presidenta de la Junta Insular del COIBA a Eivissa i Formentera, Mónica Yern, en el seu discurs ha reflexionat sobre la necessitat de reorientar el sistema sanitari i d’invertir en les infermeres per poder garantir una atenció de qualitat i universal: “la sostenibilitat del sistema depèn del fet que es reorienti posant al centre de l’engranatge la prevenció i promoció de la salut, ambdues competències principalment infermeres”. Per Yern no hi ha dubte: s’han d’unir esforços per traçar un pla dirigit a desenvolupar plenament les competències de les infermeres, especialment en l’àmbit de la gestió i lideratge, així com per retenir, fidelitzar i reforçar les plantilles amb l’objectiu comú de garantir a la ciutadania l’atenció que necessita. “Volem ser la força per al canvi. És el moment d’apostar pel lideratge de les infermeres per aconseguir avançar cap al sistema de salut que necessita la societat”, ha explicat.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de la directora general de Salut Pública, Elena Esteban; el director general d’Atenció a la Dependència, Pedro Codes; la consellera insular de Benestar Social, Carolina Escandell; la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Catiana Fuster; dirigents d’ASEF i centres sociosanitaris de les Pitiüses, i representants de la UIB, entre d’altres. Com aquest, el Col·legi organitza aquestes setmanes actes a les altres illes per celebrar aquesta data senyalada, que commemora el naixement de Florence Nightingale (1820), precursora de la infermeria moderna.