Blog

Les infermeres de Menorca celebren el Dia de la Infermera

11:16 01 juny en Notícies

La Junta Insular de Menorca del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) va organitzar ahir divendres un acte per celebrar el recentment commemorat Dia Internacional de la Infermera (12 de maig) en el Pati de Sa Lluna. Com és tradició, la trobada va reunir a infermeres i infermers de l’illa per retre un merescut homenatges a totes les professionals de Menorca, i es va fer l’entrega d’insígnies d’argent i d’or a les qui compleixen 25 de dedicació i a les que es jubilen en reconeixement i agraïment a la seva contribució a la millora de la salut de la població.

A més, es va oferir la taula rodona titulada “Les nostres infermeres. El nostre futur. El poder econòmic de les cures”, coincidint amb el lema d’enguany del Consell Internacional d’Infermeres per commemorar aquesta data assenyalada. En ella, quatre infermeres desengranaren des de diferents perspectives i àmbits l’aportació de les infermeres a la sostenibilitat dels sistemes de salut, i la seva contribució fonamental per poder donar resposta als reptes actuals de la salut. Les ponents foren: Belén Matesanz (coordinadora Metges del Món IB), Daniel Moreno (infermer responsable de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital Mateu Orfila), María Florit (infermera gestora de casos a Menorca) i Joana Moll (membre de la subcomissió de Pacient Actiu a Menorca).

Per part seva, la presidenta de la Junta Insular del COIBA a Menorca, Purificación Luna, va reflexionar sobre la importància d’invertir en infermeres per aconseguir un sistema sanitari sostenible que ofereixi l’atenció que la població necessita: “La inversió estratègica en infermeres té un retorn considerable de cara a la salut de la població, els resultats dels pacients, el temps d’hospitalització i la disminució dels errors en l’atenció. Si volem tenir poblacions saludables i un sistema sanitari més sostenible, és el moment d’apostar per les infermeres”.Luna també va reivindicar més mesures que es centrin tant en captar infermeres com en cuidar a les que ja són al sistema.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de la vicepresidenta i consellera de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, Carmen Reynés.