Blog

Volem escoltar-te: envia’ns aportacions a l'esborrany del nou Codi Deontològic de la Professió Infermera a Espanya

16:10 20 juny en Docus-Deontológica, Notícia destacada, Notícies

El Consejo General de Enfermería ha obert un període d’aportacions dins l’actualització del Codi Deontològic de la Professió Infermera i volem comptar amb les propostes de les infermeres i infermers de les Illes Balears. La Comissió Deontològica Nacional d'Infermeria ha desenvolupat un nou text que ara inicia un termini d’informació pública i al·legacions abans de ser sotmès a tramitació, debat i aprovació per part dels òrgans competents d'aquest del CGE.

Esborrany Codi Ètic i Deontològic de la Infermeria Espanyola (CDNE)


El nostre codi deontològic no s'ha actualitzat des de la seva creació en 1989. Tenim l'oportunitat de participar en aquesta necessària revisió per aconseguir un CD que doni resposta als temps actuals i al considerable avançat l'exercici de la professió infermera des de llavors.

El COIBA anima a totes les col·legiades i col·legiats a compartir les seves aportacions i propostes de millora. Es tracta d'un document de gran rellevància per a la professió i és essencial que es construeixi de manera participativa, plural i oberta. Hem de recordar que tots els articles que recull i recollirà aquesta nova actualització, són d'obligat compliment per part de totes les infermeres, i la vulneració d'algun d'ells fins i tot pot suposar una sanció disciplinària. El codi deontològic conté els compromisos ètics de les infermeres, recull els valors, responsabilitats professionals i àmbits competencials que han de guiar la pràctica ètica en tots els rols i àmbits de l'exercici de la nostra professió.

Com presentar al·legacions?

Tots els col·legiats i col·legiades, així com la població en general, poden fer arribar les seves aportacions i al·legacions través dels seus col·legis professionals. Per part seva, la Comissió Deontològica del COIBA també realitzarà una profunda anàlisi d'aquest primer text i presentarà les seves aportacions juntament amb aquelles que facin arribar els col·legiats.

- Descarrega't aquest document: plantilla al·legacions CDNE

- Emplena-ho amb les al·legacions segons s'indica

- Puja en el següent enllaç el document d'al·legacions (per poder adjuntar el document primer et sol·licitarà les teves dades): https://infermeriabalear.com/ca/aportacions-codi-etic/

- El termini per presentar al·legacions finalitza el 6 de setembre.

 

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb [email protected]