Blog

Saps com et pot ajudar la Comissió Deontològica? conflictes sobre ètica professional, denúncies i consultes

17:03 04 març en Docus-Deontológica, Notícies

La Comissió Deontològica del COIBA s'encarrega d'assessorar i donar suport en les qüestions ètiques i deontològiques que puguin sorgir durant l'exercici de la professió. La conformen infermeres i infermers experts i, sobretot, compromesos amb la promoció de bones pràctiques professionals. Des de la Comissió es vol recordar com les col·legiades i col·legiats podeu comptar amb ella i que estan a la vostra disposició mitjançant el correu [email protected]:

Com et pot ajudar la Comissió Deontològica:

  • Per a informar-te sobre el Codi d'Ètica Professional i com donar resposta a situacions viscudes durant l’exercici professional.
  • Pot col·laborar amb les institucions on fas feina en el desenvolupament de l'ètica en la pràctica clínica diària.
  • Si has patit o tingut coneixement d'un fet que suposa un conflicte ètic relacionat amb l'atenció infermera i consideres que la Comissió podria prendre posició al respecte.
  • Consultes sobre temes relacionats amb la defensa dels drets com a professionals.
  • Si vols denunciar alguna situació de vulneració, discriminació o tracte inadequat cap a pacients, familiars o a altres companyes infermeres que has presenciat personalment, als mitjans de comunicació o a les xarxes socials.
  • Si vols denunciar presumptes vulneracions del Codi d'Ètica Professional per part d'infermeres: per mala praxi en cures infermeres (accés vascular, cures de ferides, higiene a pacients, administració de medicació), per vulneració del secret professional o per dany a la imatge pública de la professió (per exemple, en Xarxes Socials).

Vols fer difusió entre els teus companys/as? Pots descarregar el cartell per a impressió clicant AQUÍ. Pròximament també ho podràs trobar en les xarxes socials del COIBA.

Més informació sobre la Comissió: AQUÍ.